De Lekkerste in uw omgeving!

zoek!

Wie zijn wij?

Even voorstellen....


Mijn naam is Rien van Limborgh en ik ben eigenaar en chefkok van eetcafe Santas in Krimpen aan den IJssel. En sinds kort officieel ook de bedenker van deze website. Kok zijn staat bij mij duidelijk voorop, pas daarna ben ik ondernemer en de rest van de te vervullen rollen in mijn leven.

Zo'n website als deze is best veel werk, misschien wel iets meer dan ik had verwacht, maar gelukkig heb ik twee goede zakenpartners kunnen vinden in mijn schoonzoon Alexander de Leeuw en zijn goede vriend René Zwanenburg. Zij zijn de ICT specialisten en de drijvende veren achter deze website, zij weten alles over het maken, opstarten en onderhouden van websites. Daar heb ik ook gewoonweg geen verstand van en dat is maar goed ook, want eigenlijk is het ook erg druk in mijn eetcafe, en dat gaat altijd voor zoals iedere chefkok zal herkennen en begrijpen.

Origine van het idee


Toen ik 15 jaar geleden in Rotterdam in 'La Vilette' (toen 'Michelin ster dragend') 'De Lekkerste' carpaccio ooit proefde was ik verkocht en was vastbesloten om deze op zijn minst net zo lekker te kunnen maken om deze vervolgens aan mijn eigen gasten te kunnen voorschotelen. Inmiddels is mijn eigen eetcafe al heel wat jaren een feit en is 'mijn versie' van deze geweldige carpaccio een veel gevraagde en bekende specialiteit bij ons. En toch vraag ik mij af of ik het gerecht nou heb kunnen evenaren of misschien wel overtreffen. Wie zal het zeggen..

Waarom er ook daadwerkelijk werk van maken?


Een belangrijke reden om in actie te komen is de ergernis over het feit dat je op de diverse bestaande sites je als kok zelden op je gerechten afzonderlijk van elkaar beoordeeld wordt, waardoor jouw specialiteiten vaak verloren gaan in termen als "het eten" alsof dit iets algemeens is. Ook viel mij op dat er veel "recensenten" waren die een persoonlijke insteek hadden bij het posten van hun commentaar en ook een persoonlijk doel: een goede of juist slechte recensie plaatsen, die dan vervolgens datzelfde effect zou moeten hebben op de betreffende zaak. Gegrond of niet.

Marktonderzoek


Na het met meerdere mensen in mijn omgeving mijn idee te hebben gedeeld ben ik de oprichter van Het Nederlands Kokspanel Frank van Grieken gaan 'lastigvallen' met mijn idee en heb zijn onderzoeksbureau ingeschakeld om te kijken of andere koks mijn gevoelens en ideeën konden waarderen en/of zichzelf hierin konden herkennen en in hoeverre zijzelf open zouden staan voor dit toch vrij 'oude concept in een nieuw jasje gestoken': de koksjas. Professionals onder elkaar die elkaar beoordelen: OBJECTIEF!

En daarvan bleek dat 95% het een goed idee vond!

Kortom: deze website moet anders zijn dan al die websites waar we toch niet helemaal zeker van zijn of deze nou ten goede of ten slechte komen van de animo voor de kwaliteit die je als kok neerzet, en jouw zaak!

Voor meer gedetailleerde informatie over het doel van deze site en de toekomstige plannen evenals de gelegenheid uw mening over de site te posten verwijs ik u graag naar de mission statement.

Met vriendelijk groeten,

Rien van Limborgh

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

nieuwste beoordelingen